Ngunjungi Pranburi ing Thailand

Pranburi, kira-kira telung puluh menit sisih kidul saka Hua Hin, minangka wilayah pesisir ing Teluk Siam. Sanadyan iku ora kaya populer ing Hua Hin, utawa gampang kanggo dadi Pattaya, iku menehi resort apik, pesisir sing ayu, apik lan lingkungan sing nyenengake.

Pranburi minangka kutha pantai ing sisih kulon Teluk Thailand watara 20 km kidul kutha Resor sing kondhang ing Hua Hin , dadi luwih populer karo wisatawan lokal lan pengunjung internasional ing dekade pungkasan.

Kaya Cha-am ing sisih lor, kurang luwih dikembangake tinimbang Hua Hin, saéngga nalika ora ana akale, ora ana wong akeh.

Pantai-pantai Pranburi luwih apik tinimbang sing ana ing Hua Hin lan Cha-am, kanthi syarat kebersihan, pangembangan, lan tampilan, lan uga bisa dadi pesaing kanggo salah sawijining pantai paling dhuwur ing Thailand . Yen pantai penting kanggo sampeyan lan sampeyan pengin pindhah nang endi wae santai, pilih Pranburi liwat Cha-am. Iku worth drive ekstra saka Bangkok.

Miwiti Pranburi

Tengah, kutha Pranburi minangka daratan cilik saka pante lan mung area sing bisa nemokake transportasi umum. Ing pesisir dhewe, resort lan bungalow kacakup supaya sampeyan kudu ngatur mobil utawa motor manawa sampeyan pengin njelajah wilayah sing luwih gedhe. Iku uga bisa kanggo ngubengi Bicycle ing Pranburi yen sampeyan lagi ngunjungi pantai ing pesisir.

Njupuk Pranburi

Pranburi kira-kira 20 mil kidul ing Hua Hin lan kira-kira 3 1/2 jam kanthi mobil saka ibukutha, gumantung saka lalu lintas.

Kanggo mlebu, sampeyan bisa njupuk salah siji saka sepur saben dina saka Stasiun Hua Lumpong Bangkok banjur njaluk mendhoan utawa mobil menyang Pranburi, langsung menyang Bangkok utawa njupuk salah siji saka akeh bus pemerintah lan pribadi sing pindhah saka Bangkok menyang Pranburi saka Bus Kidul Bangkok Terminal. Ana uga minibus pribadi sing nggawe perjalanan saka Bangkok menyang Pranburi saben dina.

Iki dikelola dening macem-macem perusahaan, kaya transportasi bandara, lan bisa disusun karo hotel utawa resort.

Where to Stay

Pranburi duweni campuran wisata resort sing paling dhuwur, apik ing pesisir, kanthi bukaan sing luwih akeh saben dina, lan sawetara hotel, resort lan resort sing berorientasi kulawarga rada luwih kidul ing pesisir. Pranburi resort paling dhuwur ing sisih lor Pranburi cenderung ngewangi wong akeh jet (utawa paling ora akeh wong jet-set crowd), sanadyan luwih intim lan luwih larang tinimbang sifat sing padha ing Phuket utawa Samui. Akomodasi paling ageng, luwih cedhak karo taman nasional, cedhak karo kulawargane lokal lan manca lan pensiun saka Eropah lor. Kanggo sing nyenengake, sampeyan uga bisa nginep ing taman nasional lan uga nyewa tenda kanggo kamp ing pantai utawa manggon ing salah sawijining bungalow taman. Yen sampeyan kepengin manggon ing Khao Sam Roi Yot, mriksa pedoman iki kanggo tetep ing taman nasional Thailand .

Apa sing diarepake

Pesisir ing Pranburi minangka salah sawijining prettiest ing wilayah kasebut. Thanks kanggo panyebaran pulo cilik lan formasi rock langsung saka pesisir, pemandangan saka pantai banget éndah. Pasir iku peteng lan rada kenthel, nanging ana wit kurma.

Pranburi ora duwe wilayah pesisir tengah sing akeh banget kaya sing ana ing Hua Hin utawa salah sijine pesisir lan pulo sing misuwur banget ing Thailand . Nyatane, akeh prabedan ing Pranburi sing nyebabake nongkrong ing pesisir utawa nglangi ing blumbang resort. Ana restoran lan bar lokal sing disebarke kanggo resort, nanging aside saka iku, iku area cantik mellow lan sepi. Iku panggonan gedhe kanggo pindhah karo bocah utawa yen sampeyan ora pengin nggawe luwih saka maca buku lan nglangi ing samodra. Yen sampeyan lagi looking for a partai, Pranburi mbokmenawa ora dadi pantai sing tepat kanggo sampeyan

Apa sing kudu dilakoni

Loro-lorone mlaku ing pantai utawa nglangi ing blumbang Resor, sing bisa nyepetake kabeh wektu nalika sampeyan ana ing Pranburi, ora ana sing liya. Taman Nasional Khao Sam Roi Yot, cedhak karo Pranburi, minangka salah sawijining taman nasional pantai sing apik ing Thailand.

Jeneng iki tegese "telung atus pucuk" amarga gunung-gunung kapur cilik ing taman iki. Ana uga pantai, rawa-rawa, gua-guwa lan lintasan sing dilindhungi, lan wilayah kanggo nonton manuk. Taman Nasional Khao Sam Roi Yot minangka cara sing gampang banget saka Pranburi lan senadyan ora taman sing gedhé, iku minangka papan sing gampang kanggo nglumpuk.