Informasi kota ing Bangalore: Apa kudu dikenal sadurunge sampeyan lunga

Pedoman Penting kanggo Ngunjungi Bangalore

Bangalore, ibukutha Karnataka, minangka kutha liya India sing ngalami owah-owahan ing jeneng tradisional, Bengaluru. Benten kaliyan kathah kutha India kidul, Bangalore minangka papan kontemporer, cepet berkembang, lan makmur ingkang mapan wonten ing industri IT India. Akeh perusahaan multinasional wis ngedegake kantor induk India ing kana. Akibaté, kutha iki kebak para profesional sing enom lan nduweni hawa sing nyenengake, kosmopolitan babagan iki.

Akeh wong tresna Bangalore, amarga kutha sing relatif ril lan akeh bangunan sing narik kawigaten lan apik. Panuntun lan profil kutha Bangalore iki kebak informasi perjalanan lan tips.

Sejarah

Bangalore diadegaké taun 1537 déning panguwasa lokal, sing diwenehi tanah dening kaisar Vijaynagar, mbangun benteng lendhut lan candhi ana ing kana. Sakwéné taun, kutha iki wis ngalami owah-owahan gedhé. Taun-taun sadurungé, dheweke wis lulus saka pamarentah nganti pamarentah, nganti Raj Inggris nyekel dheweke lan dumunung ana ing pemerintahan India kidul ana ing taun 1831. Inggris mbangun prasarana sing cukup akeh, lan sawisé India entuk kemerdekaan, Bangalore dadi pusat pendidikan sing penting, ilmu, lan teknologi informasi.

Zona wektu

UTC (Coordinated Universal Time) +5.5 jam. Bangalore ora duwe Daylight Saving Time.

Pedunung

Wonten ing wekdal punika, wonten tuwuhing populasi ageng ing Bangalore.

Kira-kira 11 yuta wong saiki manggon ing kutha, ndadekake kutha paling gedhé nomer papat India sawisé Mumbai, Delhi, lan Kolkata.

Iklim lan Cuaca

Amarga elevasi kasebut, Bangalore nduweni berkah sing relatif nyenengake. Suhu dina rata-rata tetep tetep cetha, antarane 26-29 derajat Celsius (79-84 derajat Fahrenheit), kanggo paling taun.

Suhu kasebut biasane mung ngluwihi 30 derajat Celsius (86 derajat Fahrenheit) nalika sasi panas saka Maret nganti Mei, nalika bisa nganti 34 derajat Celsius (93 derajat Fahrenheit). Winters ing Bangalore sing anget lan panas, sanajan suhu ora nyebar ing wayah wengi nganti watara 15 derajat Celcius (59 derajat Fahrenheit). Esuk sore uga bisa dadi foggy. September lan Oktober utamané ana udakara udan.

Informasi Bandara

Bangalore nduweni bandara internasional kang anyar sing dibuka ing Mei 2008. Nanging, ana 40 kilometer saka pusat kutha. Wektu lelungan menyang bandara antara siji lan rong jam, gumantung saka lalu lintas. Liyane babagan bandara Bangalore:

Njupuk Around

Cara paling cepet lan paling gampang kanggo ngubengi Bangalore yaiku kanthi becak otomatis. Nanging, yen sampeyan ora saka kutha, mesthine manawa pembalap bakal nyoba ngapusi sampeyan kanthi njupuk rute sing dawa menyang tujuan sampeyan. Taksi mung diwenehake dening pesenan sadurunge, saengga nggawe wong nyaman kanggo perjalanan tanpa tujuan nanging gedhe yen sampeyan pengin nyewa mobil lan driver kanggo sawetara jam wisata. Alternatif liya yaiku njupuk bis, lan iki bisa dadi cara sing murah lan gampang kanggo nglakoni tur mini ing kutha.

Papan bis sing cedhak karo wiwitan rute ing Majestic utawa Shivaji Nagar, lan sampeyan bakal nemu kawruh gedhe ing urip ing Bangalore.

Layanan kareta Bangalore Metro saiki uga munggah lan mlaku, senadyan butuh sawetara taun luwih kanggo konstruksi kabeh tahapan sing bakal rampung.

Apa sing kudu dilakoni

Bangalore dikenal amarga taman lan kebon. Wisata liyane kalebu kuil-kuil, istana, lan bangunan warisan. Bangalore nduweni pemandangan pub sing thukul, nanging akeh panggonan ditutup watara jam 11.00 am amarga jam pidana dianggep. Nggoleki apa sing ndeleng lan tindakake ing lan sekitar Bangalore:

Sleeping & Eating

Ora ana kekurangan saka hotel mewah lan restoran sing enom ing Bangalore, lan uga ana ing India.

Informasi Kesehatan lan Keamanan

Bangalore minangka kutha india sing relatif aman lan kriminal sing diorganisir meh ora ana. Kutha iki uga cukup liberal ing sikapé dibandhingake karo kutha-kutha ing India, lan mènèhi pengobatan sing luwih apik tumrap wanita. Nanging, ati-ati saka pickpockets ing area wisata. Penipuan pariwisata biasa uga dienggo ing Bangalore, nanging maneh, nganti luwih cilik tinimbang ing kutha-kutha liya India. Sakabèhé, Bangalore minangka kutha sing ramah kanggo ngunjungi.

Minangka tansah ing India, penting ora ngombe banyu ing Bangalore. Tinimbang tuku banyu botol sing inexpensive lan murah supaya tetep sehat. Kajaba iku, apik kanggo ngunjungi dokter utawa klinik lelungan maneh sadurunge tanggal departure kanggo njamin sampeyan nampa kabeh imunisasi lan obat sing dibutuhake, khususe kanggo penyakit kayata malaria lan hepatitis.