Wektu pisanan ing Afrika?

Tip Traveling to Developing Countries

Yen trip kapisan sampeyan menyang Afrika uga pisanan sampeyan ngunjungi negara berkembang, sampeyan bisa dadi kejutan budaya. Nanging aja wedi dening apa sing sampeyan krungu ing kabar, ana akeh mitos babagan Afrika . Ngerteni apa sing diarepake saka trip kawitan menyang Afrika saka saran sing diwenehi ing ngisor iki.

Menehi wektu dhewe kanggo njaluk digunakake kanggo ing lingkungan beda. Aja mbandhingaké apa-apa karo "omah" lan mung nyimpen pikiran sing mbukak.

Yen sampeyan wedi utawa curiga motif rakyat lokal, sampeyan kudu ngrusak vacation sampeyan. Maca tips ing ngisor iki, mlebu lan nikmati kunjungan menyang Afrika.

Begging

Kemiskinan ing akehe Afrika biasane sing nyerang pengunjung paling-paling wektu. Sampeyan bakal weruh pengemis lan sampeyan ora ngerti carane nanggapi. Sampeyan bakal nyadari sampeyan ora bisa menehi marang saben wong ngemis, nanging menehi ora bakal paling bakal nggawe sampeyan aran guilty. Iku apik kanggo njaga owah-owahan cilik karo sampeyan lan menehi kanggo wong sing sampeyan aran perlu paling. Yen sampeyan ora duwe owah-owahan cilik, eseman apik lan nuwun sewu bisa ditampa kanthi becik. Yen sampeyan ora bisa nangani kesalahane, gawe sumbangan ing rumah sakit utawa kanggo agensi pangembangan sing bakal nglampahi dhuwit kanthi bijak.

Anak-anak ngemis dhewe mesthine kudu nyerahke dhuwit kanggo wong tuwa, wali utawa pemimpin geng. Yen sampeyan pengin menehi dhuwit kanggo ngemis anak-anake, menehi wong panganan tinimbang dhuwit, supaya cara iki bakal entuk manfaat langsung.

Wulan ora dikarepake

Sampeyan bakal kudu digunakake kanggo wong-wong sing nonton sampeyan nalika sampeyan ngunjungi akeh negara Afrika, sanajan ing wilayah kono ana akeh turis. Lelandhesan iku ora ana gunane lan mung penasaran kanggo sebagian. Given lack of entertainment available, mriksa metu wisata mung nyenengake. Sampeyan bakal bisa digunakake sawise sawetara wektu.

Sawetara wong seneng nganggo koco tingal ireng lan aran luwih nyaman. Sawetara wong seneng status bintang rock anyar iki lan bakal ilang nalika lagi kondhang.

Kanggo wanita, sing katon dening kelompok wong mesthine ngancam. Nanging iki sing bisa ditindakake nalika sampeyan lelungan menyang sawetara negara Afrika, utamane ing Afrika Lor (Maroko, Mesir lan Tunisia). Coba aja nganggu sampeyan. Sampeyan kudu sinau supaya ora ditolak lan ora bakal pegel. Maca artikel babagan " Tip kanggo Wanita Lelungan ing Afrika " kanggo pitutur liyane.

Penipuan lan Conmen (Touts)

Dadi pengunjung, lan asring luwih sugih katimbang wong sing bisa ndeleng watara sampeyan, tegese sampeyan uga bisa dadi target penipuan, lan touts (wong nyoba ngedol barang sing apik utawa layanan sing ora dikarepake, kanthi cidra) . Elinga yen "touts" wong-wong miskin nyoba kanggo entuk urip, mung luwih becik dadi panuntun resmi nanging asring ora duwe posisi kanggo mbayar pendidikan sing kaya mangkono. A tenan "ora thanks" cara paling apik kanggo menehi hasil karo gigih persatuan.

Common Scams & How to Deal with These